Merksemse jeugd krijgt speel-en ontdekkingspark

Op 19 februari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd

Het uiterlijk van het Bouckenborghpark krijgt een opmerkelijke verandering. Er zal een nieuwe groene speelzone uit de grond verrijzen voor de jonge inwoners van ons district. Temeer omdat N-VA Merksem in 2012 in haar programma al op de proppen kwam met de realisatie van het speel-en ontdekkingspark in Bouckenborgh is de vreugde groot bij de politieke vertegenwoordigers van de N-VA in de districtsraad. Het district Merksem zal hiervoor 200.000 euro vrijmaken.

Avontuurlijk parcours met uitkijktorens

De nieuwe speelzone zal aangelegd worden links van het kasteel achter het scoutsgebouw. Er komt een speel-en ontdekkingspark gescheiden door een dicht begroeid bos om van zone naar zone te sluipen. In het midden komt een uitgestrekt grasveld. Het speelbos krijgt een uitkijktoren met zicht op de avonturenzone. Die laatste krijgt ook een uitkijkplatform op de bestaande heuvel van waar je de uitkijktoren in de andere zone kunt zien. Vanaf daar start een parcours dat op en af de bestaande heuvel loopt, zo wordt er gedacht aan bijvoorbeeld een glijbaan, een klimnet, klimtouwen en evenwichtsbalken.

Magneet op de omgeving

“De plannen passen perfect in het heropwaarderen van het Bouckenborghpark, waarvan de mogelijkheden al jarenlang onderbenut zijn”, klinkt het bij David Dogge en Jan Dumon die namens de N-VA de jeugddossiers opvolgen in de districtsraad. “Bovendien zal deze groene ruimte ook als een magneet op de jeugd uit de omgeving werken. Zij bleven deze laatste jaren toch een beetje in de kou staan qua groene speelruimte, maar met dit project maken we veel goed.”, klinkt het.

Districtsburgemeester Luc Bungeneers maakt 200.000 euro vrij voor het avonturenpark

De heraanleg zal, volgens districtsvoorzitter Luc Bungeneers met het nodige respect gebeuren voor het groene karakter van het Bouckenborghpark. “Het dichtbegroeide bos tussen de verschillende zones blijft behouden. Voor de spelelementen zal uitsluitend gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen in sobere kleuren. We hebben hard onderhandeld om dit in Merksem te kunnen realiseren en ik ben dan ook uitermate tevreden dat dit plan gerealiseerd zal worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is