Merksemse leerlingen rijden VERO-route in

Op 12 september 2017

In het district Merksem kunnen fietsers vanaf 15 september hun fietsvaardigheden oefenen op een verkeerseducatieve route (VERO). Op vrijdag 15 september om 11 uur wordt de route door o.a. districtsschepen Wendy Simons (N-VA, schepen voor mobiliteit) officieel geopend op het Kroonplein te 2170 Merksem. Ook lanceert het district dan een bijhorende kaart met verkeerstips voor jonge fietsers. De pers is daarbij van harte welkom.

Programma

11.00 uur: officiële opening route door districtsschepenen
11.15 uur: inrijden deel van de route door 2 klassen van het vijfde leerjaar van de scholen Sint-Ludgardis en Melgesdreef en overhandiging spaakreflectoren

Wat is de Vero-route?

Via de verkeerseducatieve route kunnen kinderen, in klasverband of met hun ouders, hun fietsvaardigheid oefenen aan de hand van een reeks specifieke verkeerssituaties. De VERO is bewegwijzerd met geel-blauwe richting- en informatiebordjes.

Op tien plaatsen op de route wordt extra informatie gegeven over specifieke fietsoefeningen, zoals een kruispunt oversteken, een fietsopstelvak gebruiken of een rotonde oprijden en verlaten. De volledige VERO fietsen duurt ongeveer 1 uur, maar fietsers kunnen ook slechts een deel van de route afleggen. Het start- en eindpunt zijn vrij te bepalen. 

De VERO is te vinden op een handige kaart met tal van verkeersveiligheidstips. De kaart kan u vanaf 16 september downloaden via https://www.antwerpen.be/nl/info/59a6960dca69bcca8a03bd86/vero-kaart-maa....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is