Schatten van Merksem

Op 18 maart 2016

Op 17/03/2016 vroeg districtsraadslid Wim Jochems in een mondelinge vraag aan bevoegd schepen van cultuur Gilbert Verstraelen of Merksem zijn onroerend goed zou kunnen digitaliseren naar voorbeeld van Deurne dat met de website www.schattenvandeurne.be hoge ogen scoort in de digitale media.

Dit digitaal archief zou perfect al het onroerend erfgoed (zoals bvb Catershoeve, Sint-Bartholomeuskerk,..) in Merksem alsmede de rijke geschiedenis van onze Stroboeren kunnen omvatten. Op deze manier komen de Merksemenaren meer in contact met het talrijke erfgoed & wordt de eigenheid van Merksem meer onder de aandacht gebracht door ook gebruik te maken van sociale media zoals Facebook & Twitter.

Bevoegd schepen Verstraelen gaf toe dat het een interessant gegeven was en vroeg zich af waarom Merksem dit nog niet heeft en Deurne reeds wel. Uit navraag bleek dat er in Deurne een stradsproject werd opgestart in samenspraak met Musea en Erfgoed Antwerpen vzw met middelen van de stad Antwerpen en Erfgoed Vlaanderen. De fondsen die Merksem momenteel voor handen heeft worden goed benut en ook de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem heeft reeds beslist om haar archief te digitaliseren.

Op ons initiatief zal de bevoegde schepen de nodige contacten leggen om ook in Merksem een digitale database te kunnen ontwikkelen zodat op termijn iedereen kan meegenieten van ons prachtig Merksems patrimonium.

Wij zijn alvast benieuwd!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is