Senioren blijven fit en gezond dankzij de Seniorensportdagen

Op 19 april 2017, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid, Sport, Welzijn

Sinds enkele jaren worden de senioren in ons district aangemoedigd om deel te nemen aan de Seniorensportdagen. Tijdens de Seniorensportdagen wil het district Merksem senioren motiveren om aan lichaamsbeweging te doen. Dat houdt hen actief en gezond. Districtsraadslid David Dogge vroeg aan bevoegd schepen Herman Gielen om meer uitleg over de toekomstige initiatieven in het kader van de Seniorensportdagen.

Volgens de schepen worden er elk jaar 2 Seniorensportdagen georganiseerd: 1 in het voorjaar en 1 in het najaar. De deelnemers kunnen een keuze maken uit verschillende disciplines maar de volgende activiteiten kennen jaarlijks het meeste bijval: Drums Amive, Line Dance, Volssporten, Zumba, Dans (Salsa) en Aquagym.

Ook in 2017 worden staan er opnieuw 2 initiatieven op stapel. In juni wordt een klassieke sportdag georganiseerd met een keuze uit diverse sporten en een lunch in het dienstencentrum.  In het najaar wordt een alternatief project voorgesteld, namelijk een rondrit langs de verschillende sportlocaties en clubs op verschillende momenten. “Bedoeling is met regelmaat van bijvoorbeeld 6 of 8 weken de focus te leggen op 2 sporten, in de club een initiatie te voorzien in groep en daarna de mogelijkheid te bieden aan de senioren om hen te laten aansluiten of een proefreeks te volgen bij die club of lessenreeks van Beweeg Mee”, aldus schepen Gielen.

Indien het bij U ook begint kriebelen en U mee wil doen dan kan U terecht bij de Merksemse sportantenne: tel. 03 338 72 68 – sportantenne.merksem [at] stad.antwerpen.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is