Snelheidsremmende maatregelen in de Molenlei en de Kolibriestraat

Op 12 september 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Verkeersveiligheid is en blijft één van de hoogste prioriteiten deze legislatuur.  Het respecteren van de toegelaten snelheid is één van de kernpunten in het garanderen van de verkeersveiligheid van onze weggebruikers.  Hogere snelheden zorgen namelijk voor meer en zwaardere ongevallen. Bij een aanrijding met een wagen die 50 km/u rijdt, heeft een zachte weggebruiker slechts 15% kans dit te overleven. Rijdt de wagen maar 30 km/u, dan stijgt die overlevingskans meteen naar 90%. Daarom is het erg belangrijk om zeker in woonstraten niet te snel te rijden. Snelheidsremmers helpen dit afdwingen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat zowel in de Molenlei als de Kolibriestraat de toegelaten snelheid niet wordt gerespecteerd.  Daarom worden in beide straten snelheidsremmende maatregelen aangelegd.  Zo worden er rijbaankussens geïnstalleerd, in combinatie met verdrijvingsvlakken en rijbaanversmallingen.  De werken zullen uiterlijk mid oktober uitgevoerd worden.

Zes maanden na deze ingreep zal geëvalueerd worden of de snelheid in deze straten effectief is verminderd en of de verkeersveiligheid is verbeterd. Daarna zijn bijsturingen mogelijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is