Veiliger wonen dankzij de Merksemse Woonaanpassingspremie

Op 31 augustus 2021, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid

Sinds 2011 kunnen senioren die woonachtig zijn in ons district een subsidie aanvragen die het toelaat kleine ingrepen te doen aan de woning zodat het dagdagelijkse leven vergemakkelijkt wordt. “Het district stelt hiervoor 250 euro per aanvrager ter beschikking”, zegt districtsraadslid David Dogge die van districtsschepen voor Senioren Patrick Van den Bempt wou weten of de senioren in Merksem hun weg vinden naar de premie.

Schepen Patrick Van den Bempt: “Sinds de wijziging van het reglement in 2016 is het aantal aanvragen toegenomen. In 2017 werden ergotherapeuten van ziekenfondsen en ziekenhuis Jan Palfijn op de hoogte gebracht van deze premie. Samen met een doelgerichte promocampagne gericht op de Merksemse senior zorgde dit sinds de invoering elk jaar voor een toename van de aanvragen. Helaas kende het aantal aanvragen vorig jaar een lichte daling. Als gevolg van de coronapandemie konden ergotherapeuten niet langer langsgaan bij de inwoners.”

Het district doet er alles aan om de bekendheid van de seniorentoelage te vergroten: “Via de diverse communicatiekanalen van het district wordt er regelmatig aandacht besteed aan de senioren, alsook aan deze toelage. De bedoeling is dus om deze toelage ook in de toekomst aan de Merksemse senioren te kunnen aanbieden, zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.”, zegt Districtsraadslid David Dogge.

David Dogge - Districtsraadslid

Patrick Van den Bempt - Districtsschepen bevoegd voor Senioren

Ook geïnteresseerd in de Merksemse Woonaanpassingspremie?

Districtshuis Merksem – Seniorenwerking
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem
senioren.merksem [at] antwerpen.be 
03 338 73 21

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is