53.000 keer geflitst op Bredabaan

Op 6 juni 2008

Opmerkelijk is dat de heraanleg van kruispunten een onmiddellijk en spectaculair effect heeft op de verkeersveiligheid. Een goed voorbeeld is de Veltwijcklaan in Ekeren, waar het aantal ongevallen na de heraanleg op vier kruispunten terugviel van 22 naar 2. “Dat sterkt ons in de overtuiging dat we onze samenwerking met de districten moeten voortzetten”, zegt Antwerps burgemeester Patrick Janssens. “Het systeem waarbij de stad een euro bijlegt voor elke euro die het district investeert, heeft duidelijk een positief effect.”

Snelheid en alcohol

De flitscamera’s waren in 2007 het meest actief op het Merksemse deel van de Bredabaan. “De camera’s daar werken pas sinds het najaar van 2006, veel automobilisten hebben tijd nodig gehad om daaraan te wennen”, verklaart de verkeerspolitie, die aankondigt dat ook de camera’s van de Horstebaan (aan de Carrefour) binnenkort in werking worden gesteld.

Na de Bredabaan bekleden de Leien de tweede plaats op de lijst van zwarte punten, al is het aantal overtredingen daar wel spectaculair gedaald.

Het aantal controles op alcohol en drugs werd in 2007 licht opgevoerd. De belangrijkste conclusie is dat er, na een terugval in 2006, opnieuw meer wordt gedronken in het verkeer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is