88ste editie van de Schaal Sels brengt feest in Merksem

Op 30 augustus 2013

 De Schaal Sels is dit jaar aan haar 88ste editie toe en blijft een trekpleister voor de lokale sprintbommen. Op zondag 1 september om 11 uur wordt het startschot gegeven aan het Sint-Eduarduscollege in Merksem. Speciaal voor de gelegenheid hebben de lokale winkeliers en handelaars heel wat randanimatie uitgewerkt.

De Schaal Sels wordt sinds 1921 in en rond Merksem georganiseerd om sportjournalist Jacques-Charles Sels te herdenken. Traditiegetrouw zal het op zondag 1 september weer spannend worden. Om 11 uur wordt aan het Sint-Eduarduscollege in Merksem het startschot gegeven, waarna de renners een grote lus door het noorden van Antwerpen maken. Deze wedstrijd doorkruist de districten Merksem, Antwerpen, Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Daarna staan er nog lokale rondes op het programma in Merksem. De aankomst wordt verwacht aan het Sint-Eduarduscollege rond 16 uur.

Tijdens de Schaal Sels is er voor de bezoekers ook heel wat randanimatie op de Bredabaan. De lokale winkeliers en handelaars maakten van de gelegenheid gebruik om de wielerliefhebbers iets extra te bieden. In de omgeving van de Laaglandlaan vindt de 28ste Internationale Cultuur- Ambachten- en Rommelmarkt plaats.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is