District Merksem verhoogt premie voor kleine aanpassingen aan de woning bij senioren

Op 3 december 2014

Sinds 2011 kunnen senioren die woonachtig zijn in ons district een subsidie aanvragen die het moet toestaan om kleine ingrepen te doen aan hun woning zodat het dagdagelijkse leven vergemakkelijkt wordt. Elke senior wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Vaak kan er al met een kleine aanpassing aan de woning al heel wat verbeterd worden aan de leefomstandigheden van de betrokkenen.

Districtsraadslid David Dogge vroeg aan schepen voor Senioren Herman Gielen of de premie aanslaat en of het district van plan is om deze te verhogen. Volgens schepen Gielen weet de Merksemse senior wel degelijk zijn weg te vinden naar de premie. "Oorspronkelijk bedroeg de premie € 3000. Gezien het stijgend aantal aanvragen werd het budget hiervoor onder de impuls van de N-VA verhoogd", aldus schepen Gielen." Het district voorziet vanaf 2015 jaarlijks € 4000 voor de premie die gebruikt kan worden voor aanpassingen aan de douche, de aankoop van bedsteunen, het plaatsen van handgrepen en nog veel meer.

Binnen de dienstencentra en de rusthuizen van het Zorgbedrijf is de premie, die overigens in de meeste Antwerpse districten bestaat, goed gekend. Voor aanpassingen in serviceflats wordt er dikwijls beroep gedaan op de premie.

Meer info of zelf premie aanvragen?

Districtshuis Merksem, seniorenwerking
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem
tel. 03 338 73 21
senioren [at] stad.antwerpen.be ()

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is