Dure borden De Lijn werken niet

Op 22 december 2010

De Lijn trok 700.000 euro uit om de reizigers op de hoogte te houden van haltetijden en aansluitingen. Eén 'realtime bord' kost circa 12.000 euro. Maar er loopt een en ander fout. Vlaams parlementslid Liesbeth Homans (N-VA): "De radio-ontvangst blijkt slecht te zijn op bepaalde plekken. Dat snap je toch niet? In de Brusselse metro en aan de kust lukt het wel. Waarom dan niet in Antwerpen? Dit dreigt weer een verhaal van verkwist geld te worden."

Volgens minister Hilde Crevits zou nu een verbeterde versie van het transport van gegevens worden getest. Pas als alle fouten eruit zijn gehaald, komt de informatie ook op de borden. Vijf borden zijn al beklad met graffiti - zoals aan de Frankrijklei nabij de Antwerp Tower.

Volgens Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn, is alvast één probleem inmiddels verholpen. "De data waarmee dit systeem werkt, komen van verschillende bronnen. Sommige van de gegevens bleken foutief te zijn. Die zaak is opgelost. Maar wanneer de borden ook echt zullen wérken, kan ik nog niet zeggen. Zo snel mogelijk in elk geval."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is