Duurzame energie voor Antwerps Stedelijk Onderwijs

Op 1 maart 2011

Vandaag werd de samenwerking tussen het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en IMEA-EANDIS (Intercommunale Maatschappij voor Energievoorziening Antwerpen )officieel bekrachtigd. De samenwerking werd via de beheersovereenkomst afgesloten met de stad. De stad wil namelijk het energieverbruik en de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten tegen 2012 met 7,5% doen dalen. Dit engagement beantwoordt aan de doelstellingen van het Kyotoprotocol, de Europese Burgemeesterconvenant en het Vlaamse energierenovatieprogramma.

IMEA-Eandis zal het Stedelijk Onderwijs ondersteunen in het uitvoeren van energiebesparingen in de stedelijke onderwijsinstellingen. IMEA-Eandis zal instaan voor een energiemonitoring van de 250 stedelijke schoolgebouwen.

De omvang van het projectcontract is tot op heden de grootste investering in rationeel energiegebruik (REG). Volgens de stad zal de investering zich op lange termijn terugverdienen door aanzienlijke besparingen op de energiefacturen van stedelijke onderwijsinstellingen.

Sensibilisering

Het investeringsprogramma bevat voor vijftig schoolgebouwen concrete maatregelen rond rationeel energiegebruik (REG), bijvoorbeeld het plaatsen van dubbele beglazing of dakisolatie. Ook zal IMEA-Eandis helpen om scholen op een duurzame manier met energie te leren omgaan. Door de verschillende energieprojecten te koppelen aan sensibiliseringsacties en bijhorende educatieve draagt dit project ook bij aan de realisatie van de eindtermen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is