Eerste Merksemse buurtparking is een feit

Op 25 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

De parkeerdruk stijgt, en met alle werken die aan de gang zijn wordt het dag na dag moeilijker om een parkeerplaats te vinden. Qua openbaar domein zijn de mogelijkheden beperkt: we kunnen niet zomaar parkeerplaatsen bij creëren. Merksem is al heel erg vol gebouwd. En jammer genoeg heeft ook niet ieder huis een garage. Maar privaat domein biedt in sommige regio's nog wel mogelijkheden. Door intens overleg hebben we een private eigenaar kunnen overtuigen om zijn parking ter beschikking te stellen als buurtparking!

Hieronder meer info.

Op maandag 1 juli opent de eerste buurtparking in Merksem op de hoek van de Eugeen Meeuwsstraat en de Borrewaterstraat. Er zijn 55 plaatsen. Burgers die hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, krijgen een tegemoetkoming van 20 euro. De tegemoetkoming wordt toegekend zolang de bewoner aan de gestelde toekenningsvoorwaarden voldoet, met een maximale duur van twee jaar. Na deze periode kan een nieuwe aanvraag worden ingediend. Volgende tarieven gelden:
• voltijds parkeren 24 u/24 u
o 72,53 euro/maand zonder tegemoetkoming 
o 52,53 euro/maand met tegemoetkoming
• waarborg
o 2 x maandvergoeding (staanplaats)
o 25 euro (toegangsbadge/-sleutel)

Wie een plaats wil huren kan contact opnemen via 03 338 21 85 of buurtparkeren [at] antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Wendy Simons - Schepen bevoegd voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is