Eerste schijf van 2,2 miljoen voor restauratie districtshuizen in Antwerpen

Op 16 mei 2017

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 2.200.000 euro toe aan de stad Antwerpen voor het uitvoeren van restauratiewerken aan vier districtshuizen in Antwerpen

Dankzij een meerjarenpremieovereenkomst kan de stad Antwerpen de komende drie jaar rekenen op een premie van 6,3 miljoen euro, verdeeld in drie schijven, voor de restauratie van zes als monument beschermde districtshuizen. De zes panden hebben een symbolische waarde en zijn een herkenningspunt voor de bewoners van het betreffende district. Omwille van de erfgoedwaarde van de iconische gebouwen wenst de stad Antwerpen de gebouwen te behouden, te valoriseren en open te stellen voor de bevolking.

Voor elk van de zes beschermde monumenten is recent een beheersplan opgemaakt. De stad Antwerpen wenst dit waardevol erfgoed volledig in te zetten voor de dienstverlening aan de burgers. De stad streeft naar een maximale publieke ontsluiting, integrale toegankelijkheid en een optimale klantgerichtheid en loketwerking.


Met de eerste schijf van 2,2 miljoen euro zullen de districtshuizen van Antwerpen, Merksem, Borgerhout en Ekeren gerestaureerd worden, zodat ze hun functie kunnen blijven opnemen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is