Geen extra commissie voor Ringland

Op 22 mei 2015

De Merksemse districtsraad verwierp op de vergadering van 21 mei een motie van de PVDA om een extra themacommissie bijeen te roepen waar de plannen van Ringland voorgesteld zouden worden. De studies van Ringland zijn immers geen beleidsbevoegdheid van het district Merksem maar van de Vlaamse Regering.

De organisatie van zo’n raadscommissie is bijgevolg niet echt zinvol. Bovendien zouden de raadsleden een extra zitpenning ontvangen voor het bijwonen van zo’n commissie. Dat had de Merksemse N-VA-fractie liever niet gezien. Bij de stemming verwierp, eigenaardig genoeg, ook 1 lid van de Groen/Sp.a-fractie de motie.

In het Vlaams Parlement werd ondertussen door Ringland een hoorzitting afgedwongen die door zal gaan op 2 juli. Intussen heeft ook bevoegd minister Ben Weyts aangegeven de dialoog te willen voeren met Ringland en zal er een intendant aangesteld worden om de overkappingsprojecten op de Antwerpse Ring te realiseren. Bovendien gaat er diezelfde avond in de Antwerpse gemeenteraad al een extra commissie door over hetzelfde thema. Vermits in de gemeenteraad ook de belangen van Merksem verdedigd worden heeft het dus weinig zin om dit totaalproject, wat Ringland uiteindelijk is, op het niveau van de districtsraad te bespreken.

De Merksemse N-VA verwijst dan ook naar de besprekingen en toelichtingen die reeds op hoger niveau gepland zijn en waar de verkozenen die mee moeten beslissen, vertegenwoordigd zijn.

Foto: Koen Dhollander (Het Nieuwsblad)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is