Heraanleg atletiekpiste Rode Loop draait op volle toeren

Op 24 juni 2015

De werken aan de atletiekpiste in sportcentrum De Rode Loop in Merksem zijn onlangs van start gegaan. De piste wordt vernieuwd en uitgebreid. De heraanleg is een samenwerking tussen Sporting A en het district Merksem.

De huidige piste is aan vernieuwing toe. Er zijn scheuren in de bovenlaag en er zijn stukken die los komen. Sporting A en het district grijpen de vernieuwing aan om de piste ook uit te breiden van zes naar acht banen. 

De nieuwe piste wordt volledig opgebouwd met een nieuwe fundering, een asfaltlaag en een toplaag full PUR. Full PUR is één van de best mogelijke toplagen, die toptijden toelaat. In de drie verschillende lagen wordt telkens een primer aangebracht, die ingestrooid wordt met rubber en EPDM-korrels (rubberkorrels). De rode kleur van de banen blijft behouden.

“We vernieuwen niet enkel de looppiste. Ze wordt ook uitgebreid van zes naar acht banen. Tevens worden ook alle kampnummers vernieuwd. Op die manier hebben we weer een topatletiekbaan voor het Internationaal Atletiekgala van OLSE AC, maar waar ook andere sporters welkom zijn, bovendien komt het nieuwe atletiek stadion voortaan ook in aanmerking voor de organisatie van Belgische, Europese en zelfs Wereldkampioenschappen”. Als alles vlot verloopt, zijn de werken in augustus achter de rug.

Ludo Van Campenhout, schepen voor sport, Stad Antwerpen
Herman Gielen, districtsschepen voor sport, district Merksem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is