Heraanleg Bredabaan geschrapt uit begroting 2011

Op 7 juni 2010

 

Volgens de districtsvoorzitter wordt het budget van zes miljoen euro nu aangewend voor de herstelling van de Vlaamse wegen na de winterschade. 'In plaats van enkele kleinere projecten te schrappen, hebben ze er blijkbaar voor gekozen om één groot project uit te stellen. Ik denk dat, als je zou vragen welk project momenteel al het langste wacht om te worden uitgevoerd, het de Merksemse Bredabaan wel is. Het dossier sleept ondertussen twintig jaar aan', gaat Verstraelen verder.

'Het einde van de lijdensweg is in zicht. Het Merksemse deel van de Bredabaan zal in de periode 2010-2011 worden heringericht', schreef SP.A Antwerpen een tijd geleden nog op haar website. Het districtsbestuur vreest dan ook op het dossier te worden afgerekend bij de volgende districtsverkiezingen. De heraanleg van de Bredabaan werd immers als een van de prioriteiten opgenomen in het Merksems bestuursakkoord.

Centrumfunctie

'We proberen er alles aan te doen om de Bredabaan weer op de begroting van 2011 te brengen', stelt voorzitter Verstraelen nog. 'De baan moet veiliger worden met bredere voetpaden, fietspaden en een aparte bedding voor bus en tram en ze moet weer een centrumfunctie krijgen. Aan de voet van de brug van het Sportpaleis moet een toegangspoort tot het winkelhart van Merksem komen.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is