Heraanleg Frans de l'Arbrelaan gestart (Gazet Van Antwerpen 8/11/17)

Op 8 november 2017

Al een jaar lang is de Frans De l'Arbrebaan aan de kant van de Theunisbrug afgesloten met betonblokken. “De bedoeling daarvan is dat het doorgaand verkeer een andere route kiest langs de Minister Delbekelaan. De intentie voor de Frans De l'Arbrebaan is al sinds de vorige legislatuur om er een aangename woonstraat van te maken, nu pas kunnen we effectief aan de slag”, weet districtsschepen van Openbare Werken Wendy Simons (N-VA).

Omvormen tot plein

De voorbereidende werken in de straat zijn deze week begonnen. De aannemer is gestart met het graven van proefsleuven over de volledige lengte van de straat aan beide kanten. Met de heraanleg van de

Frans de l'Arbrelaan wijzigt de functie van de straat. Het wordt een vergroende woonstraat met in beide richtingen een rijstrook. De tramsporen blijven in het midden liggen en er wordt ook een tramhalte voorzien. Het stuk Frans de l'Arbrelaan tussen de Beukenhofstraat en Heirmanstraat wordt enkelrichting met de rijrichting naar de Heirmanstraat. De hele straat wordt zone 30, daarom krijgen fietsers mee een plekje op de rijweg. Aan beide zijden worden brede voetpaden en parkeerstroken voorzien.

“Op termijn moet het deel van de straat aan de betonblokken omgevormd worden tot een plein, het Duvelsplein. Maar dat gebeurt samen met de latere werken aan de Theunisbrug. De Frans de L'Arbrebaan moet in de toekomst een entree voor Merksem worden zonder doorgaand verkeer”, aldus Simons.

Tegen 18 november zijn de voorbereidende werken afgerond. Het einde van de werken wordt voorzien in het najaar 2018. (rvre)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is