In de pers: Heemkundige Kring naar Bouckenborghpark (HLN 24/9/14)

Op 24 september 2014

Geen fuifzaal, maar wel een nieuw onderkomen voor de Heemkundige Kring. Dat moet de toekomst worden van één van de twee bijgebouwen in het Bouckenborghpark. Een fuifzaal zou 360.000 euro kosten. "Te veel", zegt districtsvoorzitter Luc Bungeneers. "De heemkundige kring verhuizen, kan voor 30.000 euro."

Districtsvoorzitter Luc Bungeneers stelt voor de Heemkundige Kring te verhuizen naar de remise aan de rechterkant in het park. In mei wilde het district daar, op initiatief van Karin Staes (Groen), nog een fuifzaal maken. Daar hing een prijskaartje aan vast van meer dan 360.000 euro. Maar dat voorstel botste op een lawine aan tegenstand van de oppositie.

Goedkeuring

Het lijkt er nu op dat voorzitter Bungeneers voor de verschillende partijen een oplossing heeft gevonden. "We willen nu twee zaken realiseren. Ik wil voor de jeugd de fuifsubsidie omhoog trekken. Dat budget zal van 3.000 naar 8.000 euro per jaar gaan. Op die manier kunnen de jeugdverenigingen terecht op de privémarkt en zo steunen we ineens ook de middenstand", vertelt Bungeneers. "Voor de verhuis van de Heemkundige Kring moeten we een investering doen voor verwarming en sanitair van ongeveer 30.000 euro."

Het voorstel zal in het college nog besproken worden en moet daarna nog worden goedgekeurd door de stad Antwerpen. (NBA/Foto:Laenen)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is