Jong N-VA Merksem in de bres tegen armoede

Op 26 maart 2012

Jong N-VA Merksem zal op 29 maart a.s. het tweede luik van haar actie tegen armoede verwezenlijken.  Bij de wekelijkse bedeling van voedselpakketten in Buurthuis ’t Stroboertje, zullen door  Jong N-VA Merksem extra levensmiddelen worden verdeeld onder de behoeftigen.

Winterfeest Jong N-VA Merksem
“Op zaterdag 17 december 2011 organiseerde Jong N-VA Merksem “Merksem Geeft!”, een winterfeest met als doel geld en speelgoed in te zamelen om de groep mensen, die in Merksem in armoede leven, een hart onder de riem te kunnen steken.”, aldus Merksems Jong N-VA secretaris Wendy Simons.
“Dit winterfeest vond plaats in het Bouckenborghpark te Merksem.   De enorme hoeveelheid speelgoed die werd ingezameld die dag, werd nog voor de feestdagen aan Buurthuis ’t Stroboertje bezorgd. “
Op 29 maart a.s. vanaf 11.30h vindt in het Buurthuis het tweede deel van de actie tegen armoede plaats.   Dan wordt het geld dat met het Winterfeest werd ingezameld, omgezet in levensmiddelen die bij de voedselbedeling extra zullen worden uitgedeeld.  

Armoede alomtegenwoordig
“1 op 10 personen in Vlaanderen leeft in armoede. Ook in Merksem is armoede een reëel feit. “Buurthuis ’t Stroboertje in Merksem is een belangrijke schakel ter ondersteuning van de wijk en staat open voor iedereen.”, zegt Wendy Simons. “Je kan er terecht voor voedselpakketten en sociale hulpverlening. Zij organiseren tevens workshops budgetvriendelijk leren koken, knutselnamiddagen en nog vele andere activiteiten.”

Op dinsdag en vrijdag bieden zij buurtmaaltijden aan voor 3 euro.  Op woensdag gaan ze nog een stapje verder, en wordt een volledige maaltijd (soep, hoofdgerecht en dessert) aangeboden voor slechts 5.50 euro.   

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is