Merksem geeft extra financiële ondersteuning aan haar sportverenigingen.

Op 9 november 2020

Heel onze maatschappij kreunt, bijna letterlijk, onder de covid 19 pandemie en haar gevolgen.

Ook onze sportverenigingen beleven moeilijke tijden. Ze dienen hun werking steeds weer snel aan te passen aan de steeds weer veranderende protocollen om dit verschrikkelijke virus te verslaan. Dit vergt van hun vrijwillige medewerkers zeer grote inspanningen en flexibiliteit. Maar ondanks al dit extra werk resulteert dit niet in betere sportieve prestaties of groei van de vereniging. Integendeel, competities en trainingen kunnen niet doorgaan zoals normaal en financieel moeten ze meestal inleveren door minder inkomsten van lidgelden, inkomgelden, de cafetaria en van sponsors.

Merksem zal daarom ook onze sportverenigingen extra ondersteunen door het bijkomende  corona budget voor sport van 15.896,00€ integraal aan onze lokale sportverenigingen uit te keren.

We hopen hiermee het leed van onze getroffen sportverenigingen een beetje te kunnen verzachten en hen de moed te geven om de inspanningen, die nodig zijn om de sportbelevingen in Merksem blijvend mogelijk te maken, vol te houden tot we het vermaledijde virus hebben verslagen.

Patrick Van den Bempt - Schepen bevoegd voor Sport, Senioren en Wijkoverleg

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is