Merksem investeert 1,6 miljoen euro in spel en sport voor jeugd

Op 21 juni 2017, over deze onderwerpen: Jeugd

Merksem was al een district met heel wat speel- en sportmogelijkheden. Door het huidig bestuur is sterk geïnvesteerd in het vernieuwen en uitbreiden van de speel- en sportterreinen.

In de loop van de maand juni werden 2 volledig vernieuwde speelterreinen in ons district ingehuldigd. Zo is de speeltuin in het Fort heringericht met verschillende speelzones voor alle leeftijdsgroepen: van een zone met zand voor de kleintjes tot een avonturen- en natuurbelevingszone voor de grote kinderen.

In de Tuinwijk werd het volledige Kwadeveldenplein aangepakt; er zijn nieuwe paden aangelegd met extra zitbanken, fietsenstallingen en picknicktafels. Sportgelegenheid met een vernieuwd voetbalveldje en speeltoestellen voor kleintjes zowel als een groot klimtoestel zorgen ervoor dat er actief kan bewogen worden op het plein. Daarnaast is er veel groen en zijn er grasveldjes en hoekjes waar je als wijkbewoner rustig kan genieten.

Na de zomer start de realisatie van het spel- en ontdekkingsbos in Bouckenborghpark, een initiatief dat in het bestuursakkoord opgenomen was. Deze avontuurlijke, in het geklasseerde park geïntegreerde speelzone komt op het terrein, links van het kasteel, achter het scoutsgebouw.

In het recreatiedomein Distelhoek wordt de laatste fase van de herinrichting afgewerkt met de vernieuwing van het basketterrein, de installatie van een ruimte voor calisthenics en de aanleg van trapveldjes.

Achter de schermen wordt de komende maanden werk gemaakt van de plannen voor het vernieuwen van nog 3 andere grote en kleine speelterreinen: Leiebos, dat verscholen ligt achter de blokken van het Leiebos, op het einde van de Lange Bremstraat, de Krokusstraat, midden in de wijk Nieuwdreef en het speel- en sportterrein aan de Wijngaardberg, dat door de jongeren uit de buurt intensief gebruikt wordt en waar het bestuur dan ook een extra inspanning zal leveren om er een degelijk nieuw trapveld aan te leggen.

De totale investeringskost om al deze uitbreidingen en vernieuwingen aan de speel- en sportterreinen te realiseren in het district bedraagt 1,6 miljoen euro waarvan 87% gefinancierd wordt met eigen districtsmiddelen. De overige 13% (speeltuin Fort van Merksem) wordt betaald door de stad.

Luc Bungeneers

districtsburgemeester

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is