Merksems Poppentheater herleeft

Op 4 februari 2011

Al decennia lang is het Poppentheater in Merksem een ontmoetingsplaats voor iedereen op zoek naar ontspanning, theater en cultuur. In mei 2010 sloot het gebouw echter zijn deuren omdat de stad er niet langer in wou investeren. In het aanpalende gebouw werd immers asbest ontdekt en het Cultuur Centrum Merksem plant om in de toekomst alle activiteiten te laten plaatsvinden in de grote concertzaal in de Nieuwdreef aan de Muziekacademie. Op die manier werd de zaal van het kleinere Poppentheater overbodig.

'Omdat we vonden dat het absoluut moest worden voorkomen dat het gebouw leeg kwam te staan, sloegen zes verenigingen uit Merksem, met als bezieler Karakter Collectief, de handen in elkaar om het beheer van het gebouw op zich te nemen', vertelt Hans Pauwels, voorzitter van het 'Nieuw Merksems Kamertheater (NMKT)', de nieuwe naam die het gebouw sinds de opening in november draagt.

'Het NMKT heeft als doel de zaal te beheren tot wanneer vastgoedbedrijf AG Vespa het pand verkoopt. We willen het NMKT openstellen voor organisaties en gezelschappen die op zoek zijn naar een leuke, gezellige zaal. Vanaf februari starten we iedere derde donderdag van de maand met Cultuur Café, met als doel om opkomend talent of mensen die gewoon eens iets willen proberen, een podium gratis ter beschikking te stellen. Wanneer het oude Poppentheater uiteindelijk zal verkocht worden, hopen we op een andere locatie het project te kunnen voortzetten. Daartoe hebben we in elk geval al de steun van het district', aldus Hans Pauwels. (mtv)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is