N-VA Merksem presenteert kandidaten voor verkiezingen 2018

Op 22 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA Merksem stapt op 14 oktober met een sterk vernieuwde lijst naar de Merksemse kiezer. De N-VA is de grootse partij in de Merksemse districtsraad met 11 zetels op 25. De partij blikt tevreden terug op de realisaties die zij de laatste 6 jaar in Merksem gedaan heeft en vraagt met deze sterke lijst het vertrouwen van de kiezer om dit verder te zetten.

‘Sinds 2013 heeft dit districtsbestuur onder mijn leiding als districtsburgemeester, in nauwe samenwerking met diverse overheden, meer dan 185 miljoen euro kunnen investeren in tal van projecten in ons district.Merksem is op zes jaar tijd mooier, sportiever, groener en dynamischer geworden.’, aldus Merksems districtsburgemeester Luc Bungeneers.

ENKELE STEVIGE VERRASSINGEN

Luc Bungeneers trekt de districtsraadslijst en wordt op de tweede plaats gevolgd door huidig schepen Wendy Simons. Schepen voor Sport Herman Gielen duwt de lijst op de 25e plaats. Fractieleider David Dogge duwt de eerste kolom op de 13e plaats en raadscommissievoorzitter Gie Van den Neucker is terug te vinden op de 14e plek.

Op de lijst staan ook enkele nieuwkomers die in het oog springen. Zo raakte eerder dit jaar al bekend dat Patrick Van den Bempt, de voorzitter van de Merksemse sportraad op de derde plaats van de districtsraadslijst zou staan. N-VA Merksem voegt daar op plaats 4 nu ook nog Lia Somers (voorzitter Heemkundige Kring Merksem) en Luc Sleeckx (Organisator Kunst-en Ambachtenmarkt Laaglandlaan) op plaats 5 aan toe. Met deze 2 kleppers uit het Merksemse verenigingsleven wilt de N-VA op 14 oktober nog beter te scoren dan in 2012.

VOORTGAAN OP DE INGESLAGEN WEG

De N-VA wil dat het nieuwe Merksemse bestuur verder ingaat op de nieuwe weg die in 2013 werd ingeslagen. Zo blijft zij maatregelen ondersteunen die de ontplooiing van jong en oud stimuleren, zoals een fuifsubsidie voor jongeren en sportlessen voor senioren. Verder wil zij ook de vereenzaming aanpakken.

Het riolennetwerk onder Merksem moet grondig aangepakt worden, gecombineerd met de heraanleg van straten. En we willen blijven investeren in nieuwe groene zones in het district.

Verder wil de N-VA dat Merksem mobiel blijft. Zo pleiten we voor het behoud van het aantal parkeerplaatsen en het verder en steviger verankeren van de nieuwe vervoersinitiatieven zoals Poppy, Cambio, Velo …. De N-VA blijft bij De Lijn aandringen dat er ernstige inspanningen worden geleverd om buslijn 650 te behouden voor de inwoners van Merksem.

Op het vlak van veiligheid ziet de Merksemse N-VA een meerwaarde in de plaatsing van (mobiele) camera’s.Ze spelen namelijk niet alleen een belangrijke rol bij het herkennen van daders van misdrijven; hun preventief effect mag niet onderschat worden, bijvoorbeeld in de strijd tegen sluikstort maar bij uitbreiding tegen alle types van misdrijven. Ook een snelle realisatie van een politiekantoor op de Bredabaan waar de Merksemse burger 7 dagen op 7 terecht kan, werd in het programma opgenomen.

Op de Bredabaan willen we het winkelkerngebied inperken en binnen deze zone willen we de leegstand verder oplossen. Dit kan door een geleidelijke verschuiving van winkels op de Bredabaan. Op de andere delen van de Bredabaan moet ingezet worden op het verbouwen van winkelpanden tot woningen.

UITBREIDING RICHTING DISTELHOEK IS UIT DE BOZE

De mobiliteits- en leefbaarheidswerken bieden enorme kansen om de omgevingskwaliteit van Merksem te verbeteren en ons district een gezicht te geven.

Daarom pleit de lokale N-VA voor een maximale verdieping van de Antwerpse Ring langsheen ons district.Een uitbreiding van 4 naar 7 rijstroken ter hoogte van de wijk Distelhoek kan enkel richting de spoorweg.Een verbreding richting de woonwijk is geen optie.

We verdedigen bij de bevoegde overheden de aanleg van een hoge, natuurlijke landschapsbuffer vanaf de Groenendaallaan, langsheen de R1, de verkeerswisselaar en de E19tot aan de brug van Sint Lucas.Deze buffer zal de geluidsoverlast van de snelwegen in de buurten drastisch doen dalen en de leefkwaliteit verhogen in de woonbuurten rondom.Ook ecologisch is dit een ideale verbinding voor flora, fauna en de mens.Extra is dat dit project relatief goedkoop gerealiseerd kan worden als quick win voor de werken gepland in het kader van de overkapping van de Ring.

We zijn absoluut voorstander van de overkapping van de ring, maar maken sterk voorbehoud voor de ingeplande gebouwen en nieuwe ontwikkelingen die daarmee gepaard zouden gaan.

N-VA Merksem wil niets minder dan een getunnelde, ondergrondse aanleg van de A102 en een getunnelde 2de spoorwegontsluiting. Beide projecten worden op elkaar afgestemd om de hinder voor omwonenden tot een minimum te beperken.

N-VA DISTRICTSRAADSLIJST MERKSEM

VERKIEZINGEN 14 OKTOBER 2018

1 Luc Bungeneers

2 Wendy Simons

3 Patrick Van den Bempt

4 Lia Somers

5 Luc Sleeckx

6 Jan Dumon

7 Imelda Lamigan

8 Jari Frensch

9 Carla Nielsen

10 Iris Verhoeven

11 Curt Costrop

12 Johan Builaert

13 David Dogge

14 Gie Van den Neucker

15 Sheryl Newsome

16 Britt Hendrickx

17 Kelly Horemans

18 Nog in te vullen

19 Eva Van den Bogaert

20 Marie-Rose Snykers

21 Peter Wellens

22 Nathalie Van Baren

23 Wim Jochems

24 Edwin Hendrickx

25 Herman Gielen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is