N-VA Merksem wil plan voor kruispunt Deurnsebaan herzien

Op 6 november 2012

De heraanleg van het Burgemeester Nolfplein en de Bredabaan kan dan toch starten.

Als het weer het toelaat, beginnen de werken aan het Burgemeester Nolfplein op 14 november. De heraanleg van de Bredabaan is voor begin 2013, maar de N-VA wil aanpassingen aan het plan.

0 0 Begin oktober werden de werken nog uitgesteld omdat de aannemer die de werkzaamheden niet kreeg toegewezen naar de Raad van State gestapt was om de heraanleg te schorsen. De raad verwierp dat verzoek en gaf haar fiat aan de stad. De gunningsprocedures zijn correct verlopen en de stad heeft gelijk gekregen, vertelt projectleidster Evelyn Adriaensen van de stad Antwerpen.

Als het weer het toelaat, starten de werkzaamheden aan het Burgemeester Nolfplein op 14 november met het plaatsen van de signalisatie en het reinigen van de rioleringen, legt Adriaensen uit. In de week van 26 november zou aannemer DCA - die de werken wel kreeg toegewezen - dan starten met de heraanleg, te te beginnen bij de rioleringen.

Begin 2013 starten de werken aan de Bredabaan. Uiteindelijk zal de heraanleg een jaar duren, maar er wordt verzekerd dat de hinder voor het openbaar vervoer en het verkeer zo veel mogelijk beperkt wordt. Zo zal één kant steeds toegankelijk blijven voor doorgaand verkeer.

Luc Bungeneers (N-VA), winnaar van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Merksem, wil alvast de plannen van de heraanleg van de Bredabaan herzien. "Vooral wat het kruispunt met de Deurnsebaan betreft, bekijken we nog hoe we dat kunnen aanpassen", stelt Bungeneers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is