Nieuwe sportinfrastructuur in recreatiedomein Distelhoek

Op 6 september 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Seniorenbeleid, Sport

Recreatiedomein Distelhoek in Merksem is de afgelopen jaren in verschillende fasen vernieuwd. Na de bouw van een speeltuin en de aanleg van nieuwe fiets- en wandelpaden, wordt nu als laatste ook de sportinfrastructuur aangepakt.

In 2012 richtte het district een avontuurlijke speeltuin in waar kinderen al spelend leren omgaan met water. Het domein heeft ondertussen ook een speelbos en nieuwe fiets- en wandelpaden. In de laatste fase van het project wordt er nieuwe sportinfrastructuur aangelegd tussen het speelbos en de speeltuin.

Ontspanningslokaal en sportvelden
Tussen het ontspanningslokaal en het basketbalveld komt een trapveld in gras. Ook worden er wadi's aangelegd om het hemelwater op te vangen. Die wadi's hebben een wisselende waterstand  afhankelijk van de regenval.

De aannemer voert eerst de grondwerken uit. Hij verwijdert de versleten asfaltpaden rond het petanqueveld en het ontspanningslokaal, en vernieuwt het toegangspad naar en de verharding rondom het ontspanningslokaal. Het lokaal krijgt een nieuw terras en er wordt een extra pad in porfier voorzien naar het petanqueterrein. Het basketbalveld wordt vernieuwd in betonstraatstenen.

Calisthenics
Er komt ook een overdekte schuilplaats en een plek voor calisthenics, een vorm van buitenfitness waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Om harde vallen te voorkomen, werd gekozen voor een ondergrond van houtsnippers.

Nieuwe zitpleintjes
Ten slotte komen er twee nieuwe zitpleintjes aan de kruispunten van het centrale pad in kleiklinkers.

De werken starten  in de week van 4 september en zijn begin 2018 klaar. 

Verantwoordelijke districtsschepen: Herman Gielen, districtsschepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is