Nieuwe winkel De Schakel van Zorgbedrijf Antwerpen biedt producten voor en getest door senioren

Op 27 augustus 2015

Zorgbedrijf Antwerpen opende vandaag voor het eerst een winkel aan de Bredabaan in Merksem. De Schakel biedt allerlei handige producten aan, getest door senioren. 
 
In De Schakel vinden senioren en andere passanten op de Bredabaan modieuze items om comfortabel thuis te wonen, alsook een aanbod van leuke uitstappen. De nieuwe winkel, die vanavond officieel opende, zorgt zo mee voor de heropleving van de Bredabaan. Het grote publiek kan kennismaken met De Schakel tijdens het braderijweekend op 29 en 30 augustus. Bezoekers krijgen meteen een leuke verrassing.
 
Waarom een winkel?
Zorgbedrijf Antwerpen wil senioren ondersteunen om zo lang mogelijk comfortabel thuis te blijven wonen. De thuisdiensten, serviceflats en woonzorgcentra dragen hiertoe bij. Vanaf nu kunnen senioren dus ook terecht in een winkel met handige producten en diensten die het leven makkelijker en aangenamer kunnen maken. Met De Schakel wil Zorgbedrijf Antwerpen tonen dat handige hulpmiddelen ook leuk en eigentijds kunnen zijn. De winkel biedt meer dan 700 producten aan die de negatieve perceptie van ‘ouder worden’ willen doorbreken. Op die manier verschilt De Schakel zowel qua aanbod als vormgeving van de producten van een klassieke thuiszorgwinkel.   
 
Getest door senioren
Wie iets koopt in De Schakel, kan zich registreren als tester. Zorgbedrijf Antwerpen vindt het namelijk erg belangrijk dat alles wat De Schakel aanbiedt ook echt handig en betrouwbaar is. En aan wie kan je zoiets beter vragen dan aan de klanten zelf? Alle producten kunnen op die manier getest worden door senioren. Wanneer een artikel niet voldoet, verdwijnt het uit de winkelrekken. Omgekeerd kunnen senioren laten weten wat ze missen in de winkel of waaraan zij nood hebben.
 
Handig en mooi
De Schakel biedt een breed gamma van producten. Zo zijn er handige krukjes in frisse kleuren voor wie graag in de tuin werkt, maar liever niet de hele tijd op zijn knieën zit of dekbedovertrekken die makkelijk te verwisselen zijn. Het aanbod bevat ook elegante wandelstokken in hippe kleuren, een gebruiksvriendelijke gsm met grote toetsen, modieuze steunkousen met toffe prints, leuke pillendoosjes, toffe spellen en nog veel meer. De Schakel werkt bovendien samen met een professioneel hoorcentrum en een aanbieder van reizen voor senioren. 
 
Webshop
Voorlopig zijn de producten van De Schakel enkel te koop in de winkel aan de Bredabaan. In 2016 lanceert Zorgbedrijf Antwerpen een webshop. 
 
Actief Zorgzame Buurt Oud-Merksem
De Schakel kadert ook binnen ‘Actief Zorgzame Buurt Oud-Merksem’, een platform van ‘Zorg Proeftuinen Vlaanderen’. De Vlaamse overheid ondersteunt daarmee vernieuwende projecten en ideeën om voor iedereen betaalbare en kwaliteitsvolle zorgverlening te garanderen. In Oud-Merksem gebeurt dat door het aanbod nauwer af te stemmen op wat senioren vragen en door voor ondersteuning te zorgen, zodat de druk op zorgverleners en mantelzorgers verkleint. Dankzij de komst van De Schakel krijgen buurtbewoners nu ook een fysiek aanspreekpunt, waar ze terechtkunnen met al hun (zorg)vragen en waar ze de garantie krijgen dat deze worden opgevolgd. 
 
Praktisch
·         De Schakel 
Bredabaan 386 
2170 Merksem
tel. 03 431 32 33 
e-mail: deschakel [at] zorgbedrijf.antwerpen.be
www.deschakel.be 
·         open van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 uur
·         openingsweekend op zaterdag 29 en zondag 30 augustus tijdens de braderij
·         De Schakel is makkelijk toegankelijk voor iedereen, ook met een rolstoel.

Verantwoordelijke: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is