Opening nieuwe lokalen Scouts 61 Sint-Jozef Merksem

Op 13 oktober 2017, over deze onderwerpen: Jeugd

Scouts 61 Sint-Jozef Merksem, kortweg ‘den 61’,  opent dit weekend haar nieuwe lokalen.

Schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud legde op 7 mei 2017 de eerste steen en opent op zondag 15 oktober om 13.30 uur mee het nieuwbouwproject in de Terlindenhofstaat 204A te Merksem. Ook de pers is welkom.

Scouts 61 Sint-Jozef is ontstaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Doorheen de jaren werd de groep groter waardoor het eigen lokaal aan de Speelpleinstraat te klein werd. Na een lange zoektocht naar een plek die voldoet aan de eisen van een hedendaagse scoutsgroep, kon de scoutsgroep in mei dit jaar nieuwe lokalen laten bouwen achter de gebouwen van de kunstacademie grenzend aan het Runcvoortpark.

“Het vrijwillige jeugdwerk ondersteunen is één van de speerpunten van mijn beleid”, verduidelijkt schepen Ait Daoud, “Want actief zijn in jeugdverenigingen is een zinvolle en toekomstgerichte aanvulling in de opvoeding van kinderen en jongeren tot verantwoordelijke burgers. Ze leren hier immers belangrijke maatschappelijke waarden en krijgen kansen voor hun verdere leven. Dankzij deze investering krijgen onze kinderen en jongeren opnieuw een voldoende grote uitvalsbasis in onze stad.”

De stad investeerde 465.000 euro in het bouwproject.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is