Oplossing voor geschrapte buslijn 650

Op 25 mei 2017

De problematiek rond buslijn 650 is de voorbije weken uitgebreid in de pers verschenen.  De Lijn plant een wijziging in haar dienstverlening, waardoor onder andere de Nieuwdreef, één van de belangrijkste assen in Merksem, niet meer bediend zou worden.   Het spreekt voor zich dat uw Merksems N-VA bestuur zich met deze beslissing niet kon verzoeken.  Dankzij districtsburgemeester Luc Bungeneers en schepen Wendy Simons, bevoegd voor mobiliteit, is een oplossing nu in zicht.

Terwijl schepen Simons vooral via de pers de nodige druk heeft uitgeoefend op De Lijn, kon burgemeester Bungeneers door zijn jarenlange ervaring ook intern de nodige gesprekken opstarten.   Nochtans had De Lijn zelf in een eerste fase alle mogelijke vormen van overleg opgeschort: vlak voor het geplande vergadermoment, blies De Lijn namelijk eenzijdig de afspraak af met de loutere vermelding dat de wijzigingen ondertussen reeds werden gecommuniceerd en het overleg bijgevolg zonder voorwerp was.

Het spreekt voor zich dat het Merksems bestuur zich niet kon vinden in deze beslissing, en nog veel minder in de aanpak van het dossier.

N-VA Merksem is dan ook verheugd te vernemen dat de Lijn na interventie van onze eigen mandatarissen alsnog in gezamenlijk overleg een oplossing zoekt voor de dienstverlening in de Nieuwdreef.   Hoewel De Lijn geen wijzigingen wenst aan te brengen in het vernieuwd traject van buslijn 650, is men wel bereid te onderzoeken of buslijn 33, die momenteel via de Brug van den Azijn richting Dr. Maurice Timmermanslaan rijdt, om de 30 minuten een ander traject, via de Nieuwdreef, te laten volgen.   Dat zou betekenen dat buslijn 33 zou wijzigen naar 2 verschillende deeltrajecten: één via de Nieuwdreef en één via de Dr. Maurice Timmermanslaan.    Er zouden geen extra bussen worden voorzien: de huidige capaciteit  zou opgesplitst worden over de twee trajecten.    De Lijn plant kortelings een overleg met de Stad en het district om deze oplossing verder te bespreken en te concretiseren.

Hoewel dit dossier geen districtsbevoegdheid betreft, is duidelijk dat dankzij de interventie van uw lokale mandatarissen Wendy Simons en Luc Bungeneers, alsnog een oplossing in zicht is voor de bewoners van de Nieuwdreef en omstreken.  Het spreekt voor zich dat het dossier verder van nabij opgevolgd zal worden en dat we u bij verdere evoluties uiteraard ook zullen informeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is