Stad wil uitbreiding trainingscomplex The Bulldogs onderzoeken

Op 6 februari 2018

De Merksemse Thai-en Kickboksclub The Bulldogs bestond vorig jaar 25 jaar en daarvoor werd de club, die gevestigd is aan de oude Bredabaan, in november gehuldigd op het districtshuis. Reden tot feest dus, maar ook een gepast moment om stil te staan bij de staat van de huidige trainingsinfrastructuur.

Club met een geschiedenis

The Bulldogs werden opgericht in november 1992 en biedt verschillende gevechtsporten aan op recreatief en competitief niveau. De club bracht doorheen de jaren al verschillende kampioenen voort. De bekendste onder hen is Daniella Somers die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de club.

‘Door het enorme succes van de sporten die de club aanbiedt, maar vooral door de tand des tijds, blijkt de huidige accommodatie aan de Bredabaan niet meer te voldoen aan de noden van de tijd. De club kent inmiddels 600 aangesloten leden die allemaal moeten kunnen sporten en dit gebeurt momenteel in een zeer krappe behuizing. Er zijn mogelijkheden om het huidige complex verder uit te breiden maar dat kost uiteraard veel geld.’ aldus districtsraadslid David Dogge die het probleem aankaartte bij zijn Antwerpse collega en Schepen van Sport Ludo Van Campenhout.

Stad wil uitbreiding onderzoeken

Schepen Van Campenhout staat open om te onderzoeken of de stad de club kan bijspringen bij haar uitbreidingsplannen: ‘We bekijken op welke manier we The Bulldogs kunnen ondersteunen bij de plannen om hun lokalen te vergroten. Een belangrijke opdracht binnen ons sportbeleid is te zorgen voor topinfrastructuur voor onze sporters en hun clubs, zodat ze onder de beste omstandigheden kunnen doorgroeien. Zo investeren we samen met het district onder meer in de vernieuwde atletiekpiste van Olse, een tweede sporthal aan De Rode Loop, de modernisering van de Merksemse Tennisclub of de uitbreiding van turnkring Klimop. De explosieve groei van The Bulldogs kunnen we alleen maar toejuichen. Daarom dat we samen met de club naar oplossingen willen zoeken om van deze uitbreiding een succes te maken.'

Belangrijke maatschappelijke rol

De club is gehuisvest op de oude Bredabaan en bereikt daarmee een grote groep jongeren van diverse pluimage waardoor zij ook een belangrijke maatschappelijke rol vertolkt in de buurt waar zij gevestigd is.

 

Verantwoordelijken:

David Dogge, districtsraadslid Merksem

Ludo Van Campenhout, schepen voor sport Stad Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is