Uitbreiding zone 30 in Merksem

Op 25 oktober 2014

Merksem krijgt 10% meer zones 30. Door verschillende woonstraten in het district Merksem ook zone 30 te maken, ontstaat er een logischer en meer aaneengesloten gebied met een lage en veilige snelheid. De uitbreiding zorgt voor een duidelijkere situatie wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

De twee vroegere zones ‘Omgeving Heirmanstraat’ en ‘Wildert’ worden samengevoegd door de straten tussen de Bredabaan en de grens met Schoten mee op te nemen. De nieuwe zone, ‘Kern Merksem’ is dan één logische aaneengesloten zone 30 die begrensd wordt door de Frans de l'Arbrelaan, Bredabaan, Merksemheidelaan, afbakening zone 30 ‘Wijk Deuzeld’(Schoten), Toekomstlaan, Straalstraat, Deurnsebaan (tussen Sint-Bartholomeusstraat en Straalstraat), Sint-Bartholomeusstraat, Van Stralenlei, Noordkaai, Borrewaterstraat en de Eugeen Meeusstraat. Enkel in de Oudebareellei blijft het snelheidsregime behouden op 50 km/uur.

 

Het district Merksem heeft een totale oppervlakte van 8,4 km². Daarvan was reeds 3,10 km² zone 30. Door de uitbreiding komt er nu nog 0,36 km² bij wat een verhoging is met 10%.

De aanpassing is er gekomen in overeenstemming met de gemeente Schoten. De Salvialei was reeds zone 30 op grondgebied Schoten maar nog niet in Merksem. Door deze aanpassing heeft deze straat nu een eenduidig snelheidsregime.

Door de voorgestelde uitbreiding en clustering van de bestaande zones 30 en zones 30 schoolomgeving, ontstaat één logische en aaneengesloten zone tussen de verschillende verkeersassen. Dit maakt het voor de verschillende gebruikers veel duidelijker en leesbaarder en vergroot bijgevolg de kans op naleving van het gewenste snelheidsregime.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is