Verder verval Runcvoorthof wordt halt toegeroepen door herbestemming site

Op 6 februari 2015

De historisch waardevolle site van het Runcvoorthof wordt gerestaureerd en herontwikkeld naar een gediversifieerd woonproject, goed voor een tiental eenheden met specifieke aandacht voor de interactie tussen de private woningen en het publieke park.

Tegen 2030 verwacht de stad Antwerpen 70 000 nieuwe inwoners. De snelle bevolkingsgroei vertaalt zich in de behoefte aan bijkomende woningen. AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed- en stadsprojecten in Antwerpen, stelt nu een aantal proefprojecten met alternatieve woonvormen voor die een bijdrage zullen leveren om te kunnen voldoen aan de toekomstige reële woonbehoeften. Zo wil het met de vergaarde kennis uitgroeien tot een kenniscentrum op het vlak van alternatieve woonvormen en de weg openen voor vergelijkbare private ontwikkelingen.

Nood aan alternatieve woonvormen

De snelle bevolkingsgroei, de nood aan betaalbare en kwalitatieve woningen en de veranderende gezinssamenstellingen, betekenen een uitdaging voor de stad om op zoek te gaan naar alternatieve woonvormen, vooral in de 20ste-eeuwse gordel rond de stad. Er is nood aan nieuwe oplossingen die op een duurzame én betaalbare manier de voordelen van een stedelijke omgeving combineren met groen, rust en comfort. Vanuit zijn expertise stelt AG VESPA een reeks van projecten voor om Antwerpenaars warm te maken voor een andere, nieuwe manier van wonen. Bovendien wil AG VESPA zo ook de private sector overtuigen van de mogelijkheden van deze alternatieve woonvormen. Tegelijkertijd kan het zo uitgroeien tot een kenniscentrum op dit gebied.

Hoewel het project zich nog in de voorbereidende fase bevindt wordt het verdere verval van het Runcvoorthof nu een halt toegeroepen door de site te herbestemmen. Na jaren komt er dus eindelijk beweging in de zaak.

Verantwoordelijke schepenen: Rob Van de Velde, schepen voor stadsontwikkeling en voorzitter van AG VESPA – Fons Duchateau, schepen voor wonen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is