Voetbalvelden aan Generaal Simondslaan worden Bobsam Elejiko-stadion

Op 31 mei 2013

Op de Antwerpse Luchtbal liggen twee voetbalvelden waar de jeugdploeg van voetbalclub Koninklijke Merksem Antwerpen Noord Sporting Club op speelt. Het complex werd door de club ingehuldigd als Bobsam Elejiko-stadion op 6 oktober vorig jaar. Het terrein krijgt nu ook officieel die naam.

In Antwerpen Luchtbal liggen op de hoek van de Noorderlaan, Havanastraat en Generaal

Simondslaan twee voetbalvelden: één daarvan bestaat al lang en één werd in juni vorig jaar aangelegd.

Sinds 1 augustus 2012 heeft de voetbalclub 'Koninklijke Merksem Antwerpen Noord Sporting Club' (KMANSC) deze twee velden in concessie om er een jeugdwerking te ontwikkelen voor de jongeren van Luchtbal. Het sportcomplex kreeg een nieuw natuurgrasvoetbalveld en nieuwe kleedkamers. De club huldigde het ook in als Bobsam Elejiko-stadion op 6 oktober datzelfde jaar.

Bobsam Elejiko is de gewezen eersteklassevoetballer die in 2011, als speler van KMANSC, aan een hartstilstand overleed tijdens een wedstrijd. Hij was een bekende voetballer die onder andere nog speelde voor Westerlo en Antwerp en zelf op de Luchtbal woonde.

Ter ere van deze voetballer wenst de club dat het sportcomplex nu ook officieel de naam Bobsam Elijiko-stadion zal dragen. Het college gaf daarvoor vandaag goedkeuring.

 Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever en Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is