Wijkbudgetten schieten uit de startblokken

Op 7 april 2015

Na een aarzelende start lijken de wijkbudgetten eindelijk uit de startblokken te schieten. Dat leerde districtsraadslid David Dogge (N-VA) uit het antwoord van bevoegd schepen Carine Staes (Groen) naar aanleiding van de vraag die hij hierover stelde aan de schepen.

Via het reglement voor wijkbudgetten krijgen burgers de kans om samen met hun buren hun leefomgeving naar eigen inzicht mee vorm te geven. Elk jaar is een andere wijk in Merksem aan de beurt. Nadat er in 2014 geen voorstellen ontvangen werden voor de wijk Nieuwdreef, konden de bewoners van de Tuinwijk met voorstellen afkomen. Vanuit de Tuinwijk kwamen maar liefst 3 voorstellen: een project voor het vergroenen van de Laaglandlaan, een project van Chiro Tom& Sam en de inrichting van een Ecoplantsoen.

Vermits het bedrag van de 3 projecten het totaal beschikbaar wijkbudget van 15.000 euro niet overschreed werden alle 3 de projecten weerhouden en kunnen dus uitgevoerd worden. We kunnen uitkijken naar de uitvoering van de ingediende voorstellen in de loop van dit jaar.

De derde bevragingsronde is inmiddels gestart voor de bewoners van Oud Merksem.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is