Winkeliers Bredabaan eisen meer patrouilles

Op 13 februari 2009

Heel wat uitbaters van winkels aan de Bredabaan hadden al een tijd het gevoel dat er meer gewelddadige diefstallen gebeurden. Jessy Moons, die in een supermarkt op de Bredabaan werkt, voegde de daad bij het woord. Ze ging van winkel tot winkel en verzamelde in nog geen drie uur tijd een tweehonderdtal handtekeningen. ”Zelfs winkelende mensen signeerden”, vertelt ze.

De plaatselijke N-VA-afdeling speelde het initiatief en de bijhorende vraag naar meer toezicht door naar de collega’s in de Antwerpse gemeenteraad. ”Maar burgemeester Janssens antwoordde dat het aantal winkeldiefstallen niet allarmerend is”, vult David Dogge (N-VA), die zelf in een platenwinkel op de Bredabaan werkt, aan. ”Naar ons gevoel stroken die cijfers niet met de realiteit. Alle handelaars verzamelen nu hun pv’s om de cijfers eventueel te weerleggen. Maar het draait zelfs niet om al dan niet gelijk hebben."

"Als winkeliers zich zorgen maken over de criminaliteit in hun winkelstraat, moet Janssens hier met de mensen komen praten in plaats van alles weg te wuiven met cijfers. In een paar minuten een dagopbrengst zien verdwijnen, is heel hard. En één patrouille tijdens de dinsdagmarkt, mag het iets meer? Nu moeten we soms uren op politie wachten als we een dief betrappen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is